Dit jaar zijn weer twintig woningen beschikbaar voor bijvoorbeeld nog altijd bij hun ouders wonende jonge mensen van 28 tot 34 jaar. De gemeente zegt voor hen een speciale in 2019 ingestelde ‘maatwerkregeling’ voor begeleiding naar een sociale huurwoning te hebben.

Woningzoekenden worden opgeroepen zich te melden als ze denken dat ze aan de criteria voldoen, via www.amstelveen.nl/maatwerkwonen. Dat kan van 10 maart tot 1 mei.  “De afgelopen twee jaar hebben we zo’n veertig Amstelveners aan een woning kunnen helpen met deze regeling,” zegt wethouder Rob Ellermeijer.

Regeling

De zogeheten ‘Maatwerkregeling voor 28-34 jarige woningzoekenden’ wordt in samenwerking met Eigen Haard uitgevoerd. Zij is bedoeld voor een specifieke groep Amstelveners die niet meer in aanmerking komt voor een woning met een tijdelijk jongerencontract omdat ze ouder zijn dan 28 jaar en dus ook volgens Ellermeijer klem zit. “Met deze regeling geven we ze een kans,” zegt de wethouder.

Criteria

Behalve de leeftijd (28 tot en met 34 jaar) moet de woningzoekende ten minste zes jaar onafgebroken ingezetene zijn van Amstelveen of gedurende de voorafgaande tien jaar minstens zes jaar hier (onafgebroken) hebben gewoond.  Andere criteria zijn dat de woningzoekende in kwestie al zes jaar naar een woning zoekt via WoningNet, waarbij de laatste zes maanden tenminste drie keer is gereageerd op een woning, en de laatste twee jaar er geen hebben geweigerd. “Maatwerk Wonen 2020 is er alleen voor woningzoekenden die nog geen zelfstandige woonruimte hebben”, meldt de gemeente.

Amstelveners die denken op basis van de gestelde criteria in aanmerking te komen, kunnen zich na 10 maart melden.

3 REACTIES

  1. Doekje voor het bloeden . Er moet gewoon gebouwd worden voor deze categorie en in de categorie tot zo’n €950,— en geen veredelde studentenhokken, want doorstromers moeten ook meer dan 20 jaar wachten.

    • Ik denk eerder dat men het regionaal moet aanpakken en dan zeg ik groots. Dus ik denk aan een gedeelte van het Markermeer. De rest blijft inziens gepiel in de marge. Op dit moment is zo ongeveer elke gemeente in de Randstad aan het knabbelen aan hun nog weinig overgebleven cultuurlandschappen, wat vaak ook een bron van inkomsten weer is. Ook moet men eens denken aan leegstroom gebieden. De meeste overheid zit in de Randstad, ook de meeste universiteiten. Ik denk dat je Groningen heel wat meer plezier doet met wat overheidsinstanties dan met datacenters en een atoomcentrale. En waarom kan in Leeuwarden dat ook niet en eventueel een universiteit. Ruimte om te bouwen zat daar en werkgelegenheid kunnen ze ook wel gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.