Zaterdag 11 en zondag 12 mei is (diesel) gemaal De Ronde Hoep open in het kader van de Nationale Molen- en Gemalendag. Dit gemaal uit 1913 pompte vroeger water uit de Ronde Hoep. Op die manier houden we nog steeds droge voeten in de polder. Het is te zien op Waver 47 in Ouderkerk aan de Amstel.

Een aantal keren op die dag worden de dieselmotoren van het gemaal aangezwengeld. Dat maakt een hoop kabaal. Er staan twee gemalen naast elkaar. Het oude dieselgemaal en een nieuw elektrisch gemaal uit 1995. Het is zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur open voor publiek. Voor alle moeders is er op Moederdag een mooie roos.

Waterschap Amstel, Gooi en Vecht opent nog meer uniek watererfgoed voor publiek tijdens de Nationale molen- en gemalendag. Men kan ook een bezoek brengen aan de Gaaspermolen, de 1100 Roe molen of Gemaal Bethunepolder. Kijk voor meer informatie op agv.nl/droogwaterland.

 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.