Julian Sas treedt vrijdag 3 mei  (21:00 uur) op in P60. Hij betovert sinds 1996 de muziekwereld met zijn soulvolle blues. Als kind al werd Sas verliefd op de gitaar en hij werd beïnvloed door gitaarlegendes als Rory Gallagher, Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan. Vanaf het moment dat hij op 12-jarige leeftijd zijn eerste gitaar kreeg was hij niet meer van het instrument los te slaan.

Hij komt naar Amstelveen in kader van zijn nieuwe album ‘Stand Your Ground’, dat nieuwe songs bevat en in december analoog werd opgenomen in de geheel vernieuwde The Van Studios van Jan en Paul Schuurman in Spakenburg.

De teksten weerspiegelen onderwerpen die Julian Sas bezig houden. zoals de politiek en hoe die ‘verkocht’ wordt, de macht van het geld, relaties, wendingen in het leven, de liefde voor de workingclass hero, de gewone man, de onrust in lijf en ziel, de passie voor het reizen en onderweg zijn. Soms autobiografisch, soms geschreven als observator.

Mississippi Mud Pie

Mississippi Mud Pie opent de avond. Bandleden zijn liefhebbers en dus ook uitvoerders van blues rock: recht uit het hart, pakkende ritmes en gemakkelijk herkenbare melodielijnen. In de traditie van hoe de bedenkers van de blues het waarschijnlijk bedoelden en geïnspireerd door degenen die ermee verder gingen.

 

1 REACTIE

  1. Ff bekeken op You Tube, maar hij lijkt in zijn manier van spelen heel veel op Rory Gallagher, alleen niet zo door de drank verwoeste stem. Echt jaren 70 stijl! Dus opa’s van 65 neem je puberkleinzoon van een jaar of 16 mee, dan hij eens zien hoe opa dat in zijn jonge jaren deed. Is weer eens wat anders dan een pannenkoek eten in de Lage Vuursche. 😀😀

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.