Aan de zuidkant van noord-Holland is bijna een driehonderd kilometer lang wandelnetwerk klaar. Het verbindt bestaande ommetjes en langere wandeltrajecten tot een groot wandelgebied en is eind maart voor de eerste wandelingen beschikbaar. Groengebied Amstelland – waarin Ouder-Amstel, Amstelveen, Amsterdam en Diemen zijn vertegenwoordigd – is opdrachtgever voor het nieuwe netwerk.


De meeste routeplaatjes zijn inmiddels geplaatst. De routes worden ook online gezet. De komende weken zijn er controle-wandelingen om er zeker van te zijn dat alles bij de lancering tiptop is.

Divers landschap

In wandelnetwerk Amstelland lopen wandelaars door een zeer divers gebied: bossen, rivieren en graslanden. Omdat het netwerk aansluit op die van Zuid-Holland en Utrecht, is het gebied zeer interessant voor langeafstand wandelaars. Houd voor de laatste ontwikkelingen rond het wandelnetwerk Amstelland de website en social media in de gaten.

Behalve de Groengebied Amstelland-gemeenten financieren de provincie Noord-Holland en Aalsmeer en Uithoorn het project. Noord-Holland wil al jarenlang een provincie-dekkend wandelnetwerk. Met de aanleg van dat in het Zuiden is de provinciale wandelkaart bijna helemaal ingekleurd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.