Er is weer € 120.000 beschikbaar voor zogeheten ‘journalistiek talent’: Twee rondes van 60 duizend euro; voor de eerste daarvan kan men nu inschrijven. Het geld komt uit het Mediafonds en wordt door de Mediaraad toegekend. Deadline voor de eerste aanvraagronde is 31 maart.

De gemeente, die fonds en Mediaraad stichtte, zegt op die manier de lokale journalistiek te willen ondersteunen en stimuleren. In veel gemeenten hebben lokale media het financieel zwaar. Er is meestal weinig geld beschikbaar om naast het volgen van het lokale nieuws ook journalistiek onderzoek te doen. “Amstelveen erkent het belang van goede lokale journalistiek en hoopt daar via het Mediafonds een duurzame bijdrage aan te leveren”, zegt de Mediaraad.

Behoefte
“We hebben in de eerste aanvraagronde gezien dat die behoefte er ook duidelijk is in de Amstelveense journalistiek”, zegt voorzitter Monda Heshusius, van de Mediaraad. “Deze tweede ronde biedt meer tijd en nieuwe kansen voor wie de eerste ronde te kort dag was. Het Mediafonds geeft de lokale journalistiek een mooie kans een stap extra te kunnen zetten. We verwachten dan ook dat opnieuw veel goede plannen worden ingezonden.”

Indienen aanvraag

Media en individuele journalisten die in aanmerking willen komen voor een subsidie uit het Mediafonds kunnen een aanvraag indienen bij de Mediaraad Amstelveen. Daarvoor moeten aanvragen aan een aantal criteria voldoen. Zo moet het project een goed journalistiek niveau hebben, journalistiek onafhankelijk zijn gemaakt en maatschappelijke relevantie hebben voor de inwoners van Amstelveen. Het resultaat moet voor iedereen vrij toegankelijk zijn.

Voor criteria, aanvraagformulier en meer informatie over het Mediafonds: www.mediaraadamstelveen.nl

5 REACTIES

  1. ‘Na publicatie zal op de website (www.mediaraadamstelveen.nl) bekend worden gemaakt welke journalistieke producties financieel zijn gesteund.’ zo schreef de mediaraad op dit blog.

    Is er inmiddels al wat gepubliceerd? Zo te lezen op de website nog niet.

  2. De Mediaraad verwacht dat opnieuw veel goede plannen worden ingezonden. Wat is er terecht gekomen van alle goede plannen die tot dusver werden ingediend? En wat is het verschil tussen gewoon onafhankelijk en ‘journalistiek onafhankelijk’?

  3. Om voor subsidie in aanmerking te komen, moet het journalistieke project maatschappelijke relevantie hebben voor de inwoners van Amstelveen. Wie kunnen daarover beter oordelen dan die inwoners zelf? Wij, dus. Of zijn wij onmondig en staan wij onder curatele van de (financiers van de) Mediaraad?

    Er moet maar eens een gedegen onderzoek worden gedaan naar de totstandkoming en instandhouding van die schimmige Mediaraad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.