Omdat daar opnieuw geen sociale woningbouw komt, stemt GroenLinks Amstelveen woensdag (17 februari) in de gemeenteraad tegen de plannen voor Landtong, waar zowel scholen als woningen zijn voorzien. De fractie heeft drie jaar lang trouwens nog geen enkele keer ingestemd met de woningbouwvoorstellen van het college.

De grootste oppositiepartij in Amstelveen zegt niet te begrijpen waarom het uit VVD, D66 en PvdA bestaande college maar blijft inzetten op doorstroming.

Doorstroming

Volgens B&W zijn er voldoende sociale woningen en moet vooral gebouwd worden in het middensegment, zodat de mensen uit de sociale woningen doorstromen. Maar volgens GroenLinks zijn er, na jarenlang dit beleid te voeren, geen cijfers die aantonen dat de doorstroming werkt. De wachttijden worden steeds langer en elk jaar verdwijnen ruim 250 sociale woningen in Amstelveen uit de voorraad, zegt de fractie.

“Starters, jongeren en onze kinderen verlaten Amstelveen omdat ze hier geen woning kunnen vinden”, verzucht GroenLinks-raadslid Cheimaa Aouni. “De schaarse ontwikkelgronden in Amstelveen moeten worden ingezet voor het realiseren van betaalbare huurwoningen voor starters, jongeren, ouderen, doorstromers en alle mensen met een laag- en modaal inkomen”. Wat GroenLinks betreft zijn er in Amstelveen al voldoende onbetaalbare woningen.

Grondeigenaar

Naar de mening van de partij zou juist de ontwikkeling aan de Landtong, omdat de gemeente zelf eigenaar is van de grond, ingezet kunnen worden om sociale huurwoningen te realiseren. ‘In plaats daarvan kiest het college weer niet voor sociale woningen’, foetert de fractie.

Wat GroenLinks betreft is het beleid van de gemeente niet langer houdbaar. Aouni: “Alle inwoners van Amstelveen zijn het zat. Ze begrijpen niet waarom hun kinderen van in de dertig nog in huis wonen en geen vooruitzicht hebben op een betaalbare woning. En waarom de leerkrachten, politieagenten en mensen uit de zorg geen woning kunnen krijgen in Amstelveen.”

GroenLinks meldt te blijven strijden voor betaalbare woningen. Wie mee wil doen kan een e-mail sturen naar fractie@groenlinksamstelveen.nl.

3 REACTIES

      • AVA, lijst Hockner en soms CU. Weliswaar overduidelijk geen meerderheid. En ik moet zeggen ook de PvdA, want die zwaai van 180graden heeft ze totaal niets opgeleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.