De Bibliotheek biedt leden nu gratis 160 online cursussen aan.  Zoals die in Presenteren, Doelgericht werken, Goed met Geld en Kritisch denken. kunnen zij leren en zich persoonlijk ontwikkelen. Gratis en op elk moment.

Verder kan men zich bekwamen in bijvoorbeeld communicatie, persoonlijke kracht, taal en commerciële vaardigheden. De cursussen zijn te volgen via de Bibliotheek op de leerplatforms van twee professionele aanbieders Soofos en Goodhabitz. Voordeel van online is dat men de leergangen op elk gewenst moment kan volgen.

Pilot

Het stimuleren van ‘een leven lang ontwikkelen’ voor volwassenen is een belangrijke maatschappelijk taak van de Bibliotheek in de aankomende jaren. “In deze pilot van een jaar wordt onderzocht hoe het aanbod van online cursussen zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en behoeften van bibliotheekleden”, zegt de bieb.

Leden kunnen in de Bibliotheek al heel lang voor veel meer terecht dan het lenen van boeken, bijvoorbeeld voor informatie van de overheid. Het aanbod digitale info wordt er steeds groter. De online cursussen zijn volgens de bibliotheek een aanvulling op de duizenden e-books en luisterboeken, digitale tijdschriften en informatiedatabanken, zeker in deze coronatijd.

Alles over de gratis cursussen is te vinden op de website van de Bibliotheek Amstelland www.debibliotheekamstelland.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.