De PvdA in de gemeenteraad wil beter onderhoud van de wandelpaden in de Middelpolder, waarvan er vele nu zijn veranderd in modderbaden. Dat komt door de regen en het door corona toegenomen bezoek, zoals in alle natuurgebieden. Raadslid Arnout van den Bosch stelde daarover donderdag vragen aan wethouder Floor Gordon in de raadscomissie Ruimte, Wonen Natuur (RWN).

Volgens hem moeten gemeente en Groengebied Amstelland, de beheerder van de Middelpolder, dat betere onderhoud mogelijk maken. Maar het budget voor onderhoud is afgestemd op ‘normaal’ gebruik en niet op de coronacrisis, zei Gordon.

Asfalt

Op de geasfalteerde fietspaden in de Middelpolder is weinig aan de hand, zei hij. Maar op de inmiddels erg modderige paden met grindverharding, zoals tussen HIC en de Bankrasweg, is dat anders.  En nog slechter zijn de zogenaamde ‘boerenlandpaden’ er aan toe. Die zijn volgens Vanden Bosch nu helemaal onbegaanbaar. Hiervoor zijn ook al waarschuwingsborden geplaatst.

“Door achterstallig onderhoud is nu zelfs het geliefde handpontje bij de Machineweg onbruikbaar”, zei Van den Bosch. “Daar staat men letterlijk tot zijn enkels in de modder. Dat kan zo niet.”

Zes jaar

Volgens de wethouder worden de grindpaden maar eens per zes jaar onderhouden. Voor meer onderhoud heeft Groengebied Amstelland waarschijnlijk geen geld, zei ze. Van den Bosch vindt dat dan snel mket worden gekeken hoe het Groengebied er financieel voor staat. “Er moet wat gebeuren om het onderhoud op orde te krijgen. Dit moet opgelost worden.”

Foto: Van den Bosch in MP

5 REACTIES

  1. Is dit inherent aan natuurgebieden met veel veen? Rondom de Poel is het knuppelpad op veel plaatsen op dit moment alleen beloopbaar met kaplaarzen. In dit jaaargetijde zie ik veel mensen van de plantsoenendienst overal met die hakselmachines bezig. Kan dit haksel niet gebruikt worden met allerlei dunne stammetjes om die paden te bedekken en daaroverheen grind zodat dat grind niet meteen in de bodem verdwijnt? In de zomer heb je dan gelijk minder last van fietsers op die wandelpaadjes, want dat rijdt niet bepaald lekker.

  2. Slecht onderhoud van wandelpaden is inhaerent aan de prioriteiten van neoliberale politici en bestuurders. Voor aanleg, onderhoud en verbreding van autowegen is onder hun bewind altijd geld zat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.