Van medio 14 februari af kan men zwemmen in het buitenbad van De Meerkamp. De gemeente maakt dit althans mogelijk voor Amstelveense zwemverenigingen en zwemmers met een abonnement of rittenkaart. Ook wordt gewerkt aan een zwemprogramma voor de schooljeugd.

Het buitenbad is elke dag open van 08.00 tot 17.00 uur open en er kunnen 24 zwemmers per uur in. Alle bezoekers zwemmen maximaal 55 minuten, zodat de wisseling coronaproof kan verlopen. Het water van het buitenbad heeft een temperatuur van 21 graden Celsius en er wordt uitsluitend banen gezwommen.

SP

De gemeenteraadsfractie van de SP heeft daar in  schriftelijke vragen ook op aangedrongen, verwijzend naar het Mirandabad in Amsterdam waar dat alleen mogelijk was in verwarmd water van het buitenbad. Op verzoek van het college van B en W hield AmstelveenSport een behoeftepeiling. Hieruit bleek dat er veel enthousiasme was voor het eerder openstellen van het buitenbad.

Eerder dan mei

Directeur Heleen van Ketwich Verschuur van AmstelveenSport zegt dat gewoonlijk het buitenbad in mei open gaat. “Met dit besluit van B&W kunnen we nu al de voorbereidingen treffen en het water opwarmen. We hopen onze zwemmers binnenkort te verwelkomen in De Meerkamp.”

Extra zwemwater

Voor de openstelling is geen ontheffing nodig. De schoonmaak van het bad, het vullen en opwarmen duurt ongeveer drie weken. Mocht binnenzwemmen in de tussentijd weer mogelijk worden is het buitenwater zeer welkom als extra zwemwater.

Vanaf dinsdag 9 februari kan men zich online aanmelden voor zwemmen in het buitenbad  op www.meerkamp.nl of telefonisch (088-8585185). De Meerkamp adviseert op tijd te reserveren, want zij verwacht dat de animo groot is. Voor meer informatie kan gekeken worden op de website www.meerkamp.nl, of contact opgenomen worden met De Meerkamp (info@meerkamp.nl, 088-8585185).

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.