Woensdag (3 februari) sloot burgemeester Tjapko Poppens twee drugspanden. In de beruchte Aquariusflat aan Watercirkel en de Jane Addamslaan had de politie eerder flinke hoeveelheden hennepplanten aangetroffen.

In het pand aan de Watercirkel bevond zich een hennepkwekerij met circa 284 hennepplanten. De woning was niet bewoond en volledig ingericht op het kweken van hennep. Ook werd illegaal energie afgetapt. De politie heeft het pand ontruimd. Donderdag meldde de politie in verband daarmee zeven verdachten te hebben aangehouden.

Ook waterdiefstal

Ook aan de Jane Addamslaan vond de politie een hennepkwekerij. Daar waren 400 planten aanwezig. Naast energiediefstal was er ook sprake van waterdiefstal.

“Hennepteelt is illegaal en in veel gevallen is de georganiseerde misdaad erbij betrokken,” zegt burgemeester Tjapko Poppens. “Daarbij zorgen hennepkwekerijen voor overlast in de woonwijken, zoals brandgevaar en stank. Door panden tijdelijk te sluiten willen wij drugsoverlast in de wijken tegengaan en voorkomen dat het pand opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt. In deze krappe woningmarkt moeten woningen beschikbaar zijn voor wonen en niet voor illegale activiteiten.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.