D66-raadslid Youssef Ben Idder stelt schriftelijke vragen aan B&W over de mogelijkheid duurzame bushokjes te plaatsen. Hoewel niet haar eigendom kan de gemeente mogelijk zelf een bijdrage leveren aan het verduurzamen van de bushokjes.

Zij zou dan meewerken aan het behalen van haar duurzaamheid doelstellingen, denkt Idder. In verschillende gemeenten, zoals Utrecht en Den Haag,  zijn er initiatieven om de bushokjes te verduurzamen, bijvoorbeeld met het plaatsen van groen en zonnepanelen op de daken.

 Doelstellingen

Op het gebied van duurzaamheid heeft de gemeente verschillende doelstellingen geformuleerd. Van het totale energieverbruik is rond de 4%  duurzaam. Dat percentage moet dus substantieel omhoog, vindt de factie.

Minder CO2

In Den Haag zijn zonnepanelen op daken van bushokjes geïnstalleerd. De daarmee opgewekte elektriciteit wordt gebruikt voor de verlichting van bushokje plus reclame. Uit onderzoek bleek dat zonnepanelen een hoger rendement hebben in combinatie met een groen dak. Door de lagere temperatuur op een groen dak neemt het rendement toe. Bijkomend voordeel is volgens D66 dat vegetatie CO2 uit de lucht kan filteren en die omzet in zuurstof.

In Amstelveen rijden in het openbaar vervoer steeds meer elektrische bussen, constateert Ben Idder. “Hoe mooi zou het zijn als ook de bushokjes zouden worden verduurzaamd”, zegt hij.

1 REACTIE

  1. Hoezo symboolpolitiek? Wat wordt nu het meest vernield? Laten ze liever eens gemeentelijke gebouwen bekijken en misschien straatverlichting, waar je een rendabele opbrengst kunt verwachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.