Voor de tijdige uitvoering van door de gemeenteraad aangenomen moties en het beantwoorden van schriftelijke vragen hebben B&W nu weinig tijd, want wegens de coronacrisis nam de werkdruk op de ambtelijke organisatie voor Amstelveen en Aalsmeer toe. Dat schrijft het college van B&W aan de gemeenteraad.

Het ‘piept en kraakt’ binnen die organisatie, meldt het. Veel ambtenaren werken thuis en dat verhoogt hun werkdruk, want zij moeten wegens de sluiting van scholen het werk met hun gezin combineren, melden B&W. “Door uitval ziekte en vervanging op vervanging raakt de rek er steeds verder uit.”

Trots

Toch zeggen de bestuurders trots te zijn op de ambtenaren, omdat de dienstverlening aan inwoners werd gewaarborgd. De lokale volksvertegenwoordiging moet dan maar even wachten. Naar het oordeel van B&W minder urgente zaken ‘temporiseert’ men op het ogenblik.

De focus van de gemeente blijft gericht op dingen als afvalbeheer, begraafplaatsen en in het algemeen dienstverlening aan de inwoners op het gebied van zorg, werk en inkomen en publiekszaken (zoals de afgifte van pasporten en rijbewijzen et cetera).

B&W spreken de hoop uit dat er bij de politiek begrip is voor de vertraging in de behandeling van vragen en moties. Die duren nu eenmaal langer ‘dan de afgesproken tijd die er onder normale omstandigheden voor staat.”

7 REACTIES

  1. Aparte redeneringen. Vanaf maandag gaan de basisscholen en kinderopvang weer open. De democratie maar even op pauze zetten is wel heel bijzonder. Maar ach in het totaal intransparante en het liefst naar autocratie neigende Amstelveen is alles mogelijk!

    De burger moet zich WEL aan regels houden trouwens, daar heeft de gemeente veelal minder begrip voor, toch!?

  2. Trouwens Johan, heb je al contact gehad met de nieuwe griffier? Debby de Heus (van GroenLinks) is maandag begonnen. Ze gaf een interessant interview bij Gooi TV te zien. Benieuwd hoe zij omgaat met begrippen als transparantie en openbaarheid van bestuur.

    Bert Schouten die nog driftig meewerkte in opdracht van de gemeenteraad openbaarheid wilde torpederen slaagde daar in zijn korte werktijd (4 maanden) goed in.

    • Gezien jouw opmerkingen hierboven. Wat betekent nou dat “BOB” model in de dagelijkse politieke gang van zaken. Maw wat verandert er nu ?

  3. Dus nu heeft men blijkbaar een reden gevonden om het democratische masker te laten vallen! Dit valt bij mij echt verkeerd. Hoe durven ze! Iedereen heeft het moeilijk en moet een tandje harder.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.