Steeds meer bezwaren komen er in de regio en dus ook in Amstelveen tegen de plannen van de gemeente Amsterdam windturbines te bouwen. Men kan wel de duurzaamheid daarvan verwachten, naar het blijkt toch anders te worden als die lawaaierige molens in de eigen achtertuin dreigen te gaan staan. Stichting Beschermers Amstelland protesteert bijvoorbeeld tegen de windturbines in de Amstelscheg, een van de zeven zoekgebieden waarop de gemeente Amsterdam haar oog liet vallen.

Volgens de stichting, die een inmiddels meer dan 10.000 ondertekende petitie startte, vormt de geplande windenergie een bedreiging voor het behoud van het Amstelland als een open en toegankelijk gebied met grote natuurwaarden. Het moet vitaal agrarisch blijven, vindt de stichting.

Provincie

Zij herinnert er aan dat Amstelland door Noord-Holland is uitgeroepen tot Bijzonder Provinciaal Landschap. “Juist in deze tijd van corona wordt heel duidelijk hoe belangrijk dit rust- en recreatiegebied is voor de omwonenden en stedelingen”, vindt zij. “Met de petitie willen we de gemeente Amsterdam verder vragen te focussen op windenergie in het westelijk Havengebied, een windpark op zee en zonne-energie op daken.” Zie: https://windalarm.amsterdam/

Petitie

De Amstelscheg ligt ten oosten van Amstelveen en ten westen van Amsterdam Zuidoost. Beschermers Amstelland heeft zich heel vroeg tegen de plannen verzet. In de petitie pleit zij samen met duizenden ondertekenaars voor een streep door de hoofdstedelijke plannen. Amstelland moet volgens de stichting een weidevogelgebied blijven.

Ook bewoners van de Amsteldijk drongen er bij het college van B&W op aan windturbines geenszins in de Amstelscheg of langs de A2 te plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.