Met de jaarlijkse subsidie van dertig mille aan de Stichting de Uiterton (voor welzijn) stopt de gemeente. In een brief aan de gemeenteraad laten B&W dat weten. Het geld kwam uit het jeugdbudget, maar de gemeente kwam er achter dat de Uiterton zich voornamelijk richtte op activiteiten voor kwetsbare ouderen. Door de stop houdt ook het werk van de stichting op, zegt zij.

Bovendien vond de gemeente dat de subsidie aan de stichting nogal hoog uitviel in vergelijking met die aan andere jeugdwelzijnsactiviteiten. De subsidie werd sinds 1997 verstrekt.

Ouderen

Maar één bestuurslid van de stichting is echt actief is, schrijven B&W. Daarnaast komen (kwetsbare) vrijwilligers wekelijks samen. Voorheen verzorgde de Uiterton in weekends en vakanties activiteiten voor kinderen. Vandaar de gemeentelijke subsidie uit het jeugdbudget.  “Omdat de activiteiten nu vooral verricht worden door ouderen is er onvoldoende effectiviteit op het gebied van jeugdwelzijn,” zegt de gemeente.

Vorig jaar al kreeg het stichtingsbestuur te horen dat de subsidie omlaag moest en er meer focus op jeugdwelzijn gewenst was, maar dat laatste bleek niet haalbaar. Zodat de gemeente eind 2019 de Uiterton per brief heeft geïnformeerd over het voornemen de subsidie te stoppen.

Sloop

Stichting de Uiterton is gevestigd aan de Princesselaan 1 en 2 te Amstelveen. Beide gebouwen zijn in slechte staat en niet geschikt voor deel- of veelvuldig gebruik. Het voornemen is het pand te slopen en te integreren in het Heempark. Met de Uiterton maakt de gemeente afspraken over wanneer de oplevering van de panden plaatsvindt.

De meerwaarde van de Uiterton is vooral het ouderenwelzijn, zegt de gemeente “Aan de Uiterton is daarom geadviseerd opnieuw naar de eigen doelstellingen te kijken en te praten met andere partijen, zoals welzijnsorganisatie Participe.

1 REACTIE

  1. Jammer hoor, want hun doelstellingen zijn wel erg leuk . Kan hun domicilie niet verhuisd worden naar de kanovijver in het bos of de Poel in de buurt van dat supgebeuren indachtig ; Gooi nooit oude schoenen weg, voordat je nieuwe hebt. Tenslotte is die €30.000,— ook geen gigabedrag. En met zo’n verhuizing kom je ook meer onder de aandacht van het grote publiek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.