Het jaarlijkse Diwali Festival voor de Indiase gemeenschap in Amstelveen wordt op 7 november (van 14.00 uur af) alleen online gehouden. Niet op het Stadsplein dus. Het festival wordt gepresenteerd als het Indiase lichtjes feest, maar is van oorsprong de verering van de hindoegodin van het licht en de schoonheid Lakhsmi.

Het bestuur van Stichting Diwali Festival biedt de stream aan via de Facebookpagina van de stichting, opgenomen in Poppodium P60. De artiesten die men normaliter live kan horen en zien, treden daarin op. Zoals Desi Steps, Abhivyakti, Navras Bollywood Dance School en Saxy Mr S.

Hindoeïsme

Diwali wordt in heel India gevierd, volgens de stichting ongeacht de achtergrond of de religie van de desbetreffende persoon. Intussen bestaat India voornamelijk uit aanhangers van het Hindoeïsme en geldt er in de samenleving een kastensysteem.

Diwali symboliseert volgens de stichting de overwinning van het goede over kwade & het licht over de duisternis. Op 7 november 14.00 uur: www.facebook.com/DiwaliAmstelveen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.