Hoewel media nu wegens corona nergens bij mogen waar leden van het college van B&W optreden, omdat er maximaal vier mensen bij mogen, meldt diezelfde gemeente dat zes (!) raadsleden les in politiek hebben gegeven bij het KKC.

Wat Bas Zwart (VVD), Saloua Chaara (D66), Ilika Polderman (GroenLinks), Jacqueline Höcker (AVA), Bert de Pijper (ChristenUnie) en Sandra van Engelen (CDA) de leerlingen hebben verteld, blijft dus geheim. Een van hen meldt dat zij er niet gelijktijdig waren en de sessie over drie dagen werd uitgestrekt. Zij draaiden naar mag worden verwacht vermoedelijk de staatsrechtelijke theorie af, die overigens niets heeft de maken met de praktijk van het functioneren van de gemeenteraad. Ze schijnen daar wel voorbeelden van te hebben genoemd, maar welke dat zijn staat geenszins in het persbericht. Of er eventuele politieke verschillen van inzicht ter sprake kwamen wordt ook niet vermeld. Vermoedelijk traden de raadsleden, zoals in de gemeenteraad, op als één gezelschap met dan ook één stem.

Veel vragen

Het meldt wel dat de raadsleden met de leerlingen spraken over de mogelijkheden die jongeren hebben om zelf met initiatieven naar de gemeenteraad te komen, zoals bijvoorbeeld is gebeurd met het voorstel voor een skatebaan in Westwijk. En ook dat de leerlingen ‘veel vragen’ stelden, onder meer over de verbreding van de A9, maar welke vragen wordt er ook niet bij gezegd. Dat jongeren meer overdekte en beschutte hangplekken willen, is ook al in de gemeenteraad gezegd. En dat zij de bioscoop in het Stadshart wensen lijkt overeenkomstig een voorstel van B&W.

De raadsleden spraken met klassen van 4 havo en 5 vwo op verzoek van maatschappijleerdocente Orkidé Bull.

Op de foto Saloua Chaara (D66), Bas Zwart (VVD) en Jacqueline Höcker (AVA).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.