Terwijl regen neerdaalde op het Stadsplein overhandigde horecaondernemer Teun van Nieuwenhuijsen van het daar gevestigde restaurant Popov maandagmorgen een zogenaamde ‘brandbrief’ aan burgemeester Poppens. Ook de wethouders Raat (Stadshart) en Gordon (Economische Zaken) waren er bij. Net als tientallen ondernemers en hun medewerkers uit de belaagde sector in Amstelveen, die volledig de inhoud van de brief staan en namens wie Van Nieuwenhuijsen sprak.

“Het water staat ons tot de lippen”, zei hij tijdens demonstratie op het Stadsplein. Overigens is een deel van de in de brief geuite wensen al eerder door B&W vervuld, zoals vergroting van de terrassen en het door verwarming daar ook winterklaar maken ervan.

Onvoldoende

De horecaondernemers zeggen tijdens de eerste lockdown in het voorjaar al veel schade te hebben geleden en nu komt er een tweede overheen, die minimaal tot december duurt. Versobering van de maatregelen zien de ondernemers voorlopig niet en zij drongen aan op ook financiële hulp van de gemeente. Die van het Rijk is volgens hen onvoldoende en komt voor velen ook te laat. Bezorgen en afhalen helpt sommigen wel een beetje, maar is volgens de neringen die zich ermee bezig houden niet genoeg voor alle kosten die zij hebben.

1 REACTIE

  1. Zou de horeca zich niet wat terughoudender moeten opstellen met het luiden van die noodklok. Tenslotte luiden die klokken nu bijna overal . De horeca heeft ook niets aan publiek, wat geen geld meer in de pocket heeft. En ontslagen vallen overal of zullen nog komen. Maw de horeca zal zich moeten opmaken voor een snoeiharde sanering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.