Oud-Amstelvener Itay Garmy (26) doet mee aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer van de Europese partij Volt. Hij kreeg tijdens het congres genoeg steun van de leden om op de kieslijst te komen. De partij is een voorstander van Europa en heeft in Brussel één vertegenwoordiger in het EU-parlement.

Itay Garny

De partij staat volgens haar eigen website voor klimaat, veiligheid, migratie, digitale economie, energie en heeft een visie op kapitaalstromen, werk, innovatie en ondernemerschap.

HWC

Garmy, hier geboren, heeft jarenlang op het Hermann Wesselink College gezeten en is op zijn 22ste verhuisd vanuit De Bosporus in Amstelveen naar Amsterdam. In het dagelijks leven is hij werkzaam als Cyber Security consultant bij Deloitte en daarnaast de campagneleider van Volt bij de komende Tweede Kamerverkiezingen in maart.

Net als vrijwel alle nieuwelingen in de politieke arena vindt hij dat oude partijen moeten worden vervangen door nieuwe bewegingen. Volgens hem is ook het denken in termen van links en rechts uit de tijd. “We moeten door middel van Europese samenwerking de grote uitdagingen van de 21 e eeuw proberen op te lossen zoals klimaatverandering, migratie en veiligheid,” zegt hij.

Klimaatneutraal
De partij, die op dit moment in 29 Europese landen actief is, wil zich in Nederland onder andere hard maken voor een klimaatneutraal Nederland in 2040,  gratis onderwijs en herinvoering van de basisbeurs, alsmede een stevig beleid voor innovatie en digitalisering.  De kandidatenlijst voor de verkiezingen bestaat afwisselend uit een man en een vrouw. Dat is om de gelijkwaardigheid van beide seksen te benadrukken, zegt de partij.

Half miljoen stemmen
Volt is opgericht in maart 2017 en behaalde ruim een half miljoen stemmen
tijdens de Europese verkiezingen. Sindsdien heeft Volt in Bulgarije, Italië en Duitsland ook op lokaal niveau zetels verkregen. De Europese partij zet zich naar haar zeggen in voor een ‘daadkrachtig Europa’, klimaatverandering, sociale gelijkheid, gezondheid en democratische vernieuwing.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.