Ook in de nationale leesweek van de bibliotheken is de slavernij en het koloniale verleden van Nederland doorgedrongen. Op donderdag 12 november duikt de bieb aan het Stadshart daarin, in het kader van de actie ‘Nederland Leest’. Maartje Duin en Peggy Bouva vertellen dan over hun ervaringen bij het maken van de podcast ‘De plantage van onze voorouders’.

In november leest heel Nederland één boek, een cadeau van de Bibliotheek voor iedereen. Tijdens Nederland Leest krijgen leden én bezoekers van de Bibliotheek het boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer cadeau.

Verder in het programma in november: Op de 19e  het hilarische IRA-drama ‘De Leftenant van Inishmore’.  Voor de jongere kinderen komt Ton Meijer op 25 november naar de Bibliotheek met zijn ‘Aadje Piraatje’ theatershow.

Kijk voor alle Nederland Leest activiteiten en kaartverkoop op de speciale webpagina: www.debibliotheekamstelland.nl/nederlandleest2020

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.