Senioren uit Amstelveen krijgen voorrang bij de toewijzing van de over drie gebouwen (Aventurijn, Agaat en Robijn) verdeelde 89 appartementen bij Brentano aan de Klaasje Zevensterstraat. Zij moeten maandelijks de huur kunnen ophoesten van € 1260 tot € 1880. Er is één appartement voor € 1170, maar die heeft maar één slaapkamer; de hele flat is 64 vierkante meter groot.

De andere appartementen variëren in grootte van 72 tot 129 vierkante meter, met twee of drie slaapkamers. De gemeente heeft over de voorrang voor Amstelveense ouderen afspraken gemaakt met eigenaar Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Zij moeten wel ouder zijn dan 55 jaar en een eengezinswoning achterlaten.

 Specifieke groep

Wethouder Rob Ellermeijer van Wonen denkt op deze wijze door doorstroming, waarop het beleid van de gemeente is gebaseerd, te bevorderen. “Met deze afspraak zorgen we voor passende woningen voor een specifieke groep Amstelveners”, zegt hij. “Daarmee komen meer woningen beschikbaar voor Amstelveense woningzoekenden conform het beleid van onze Woonagenda.” Ouderen worden aan een passende woning geholpen, vindt Ellermeijer.

Stadspartner

Ook director Asset Management Residential & Health Care bij Syntrus Achmea, Annemarie Maarse, is het daar mee eens. “Als stadspartner dragen wij bij aan een goed functionerende woningmarkt in Amstelveen”, zegt ze. “Het bevorderen van doorstroming hoort daarbij. Veel ouderen wonen relatief groot. Als wij het voor hen aantrekkelijker maken te verhuizen, komen er meer woningen beschikbaar voor jonge gezinnen.”

Naast Brentano

De doelgroep voor deze woningen is volgens alle partijen een logische keuze, vindt de gemeente. De woningen liggen namelijk naast zorgorganisatie Brentano. “Het is dichtbij de voorzieningen en dus uitermate geschikt voor senioren”, zegt Ellermeijer. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven kan via www.hureninklaasjezevenster.nl

7 REACTIES

  1. En daar gaan we weer. Wie kan dit soort onzinnige huren betalen ?. Iemand die 45 jaar als monteur bij de KLM heeft gewerkt of zo lang in de verpleging? De gemeente zou zich rot moeten schamen, dat er voor gewone senioren die hun hele leven hebben gewerkt niets gebouwd wordt. En dan heeft de wethouder het nog over doorstroming! De gemiddelde pensionado kan dit niet betalen. Kom eens met normale huren dan heb je misschien kans op doorstroming. Dit is gewoon een asociaal verdienmodel van een huisjesmelkersmaatschappij waaraan Ellermeijer zich ook nog committeert, een persoon die voor alle Amstelveners dient op te komen.

  2. Leuk, ik ben > 66. Ik heb een inkomen van €1750,— schoon per maand. Ik kom net niet in aanmerking voor een soc woning. Ik heb meer dan 40 jaar gewerkt, in mil dienst gezeten, vanaf mijn 14e tot mijn 20 allerlei bijbaantjes gehad en nu doe ik nog vrijwilligerswerk. Ook altijd in Amstelveen gewoond en nu mag ik van de hier aanwezige overheid oprotten. Fijn. 🤮🤮🤮👏👏👏, want er is nergens plaats.

  3. Hoe krijgen ze het in hun hersens om zoiets neer te zetten voor ouderen. Ik noem dat een flat en geen appartement, je moet met de lift en de galerij aflopen ect. En dan die huur, daar ben je nog niet klaar mee, want wat er nog allemaal bij komt staat er niet bij. Zit op een huur van € 770.- wat al veel is voor een woning dat al 4x over de kop is en ik zit daar al 15 jaar in en al die tijd is er nooit iets aan gedaan, daar is goed aan verdient. Ik zou gek zijn om daar uit te gaan heb 3 slaapkamers en een zolder tuin voor tuin achter en een schuur voor opslag en de fietsen, en altijd plek voor de deur voor de auto. Jammer voor een gezin met 3 kinderen maar het is niet anders.

    • En zo redeneert 95% van de bevolking! Maar toch blijft de coalitie van VVD&D66 maar vrolijk doorgaan met hun mantra. Dit bevordert de doorstroming, hoewel ik het me afvraag als je het ze onder 4 ogen vraagt.

    • Als je je kansen had gepakt in het leven, had jij dat ook kunnen betalen. Het is gewoon wat je wilt in het leven. Iedereen kan de top bereiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.