Home Overige Eerste groene suggesties burgers

Eerste groene suggesties burgers

0
856

Groener maken van winkelcentrum Groenhof, een openbare tuin aan de Kastanjelaan, een groener Veenendaalplein en borders bij de Sportlaan. Dat zijn de eerste resultaten voor de wijken Groenelaan en Keizer Karelpark van de actie ‘groen met je doen’. Wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid maakte maandag een rondje langs de vier door inwoners ingebrachte ideeën.

De bewoners konden hun ideeën toelichten en de gemeente besprak met hen de mogelijkheden voor de nog niet in praktijk gebrachte suggesties.

 Wijken

Naast acht online ingediende ideeën voor de eerste twee wijken, zijn er vier algemene ideeën ingediend zoals voor meer fruitbomen of minibossen in Amstelveen, meldt de gemeente, die wegens de coronacrisis de media weerde. Zij selecteerde de ideeën op basis van financiële haalbaarheid en uitvoerbaarheid. Een ander criterium is dat alle buurtbewoners kunnen meegenieten van het groene concept. Alle wijken komen aan bod.

Groener

Het doel van de campagne is Amstelveen met hulp van bewoners groener te maken. Bewoners kunnen hiervoor online ideeën aandragen op denkmee.amstelveen.nl . Daar staat ook alle informatie.

Volgend jaar zijn in drie rondes de overige Amstelveense wijken aan de beurt. In april selecteert de gemeente groene ideeën voor de wijken Bankras, Kostverloren, Stadshart, Uilenstede en Buitengebied Noord.

Kijk op www.amstelveen.nl/groenmoetjedoen voor alle informatie over de campagne, planning van de groenrondes én tips om gevels of tuinen te vergroenen.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.