Het Cobra Museum is zondag 8 november, want dat bestaat het 25 jaar. Dat wil het museum graag met de bezoekers vieren en daarom het is die hele dag gratis toegankelijk voor iedereen. De conservatoren geven gratis rondleidingen en kinderen en volwassenen die graag creatief bezig willen zijn kunnen de hele dag terecht bij Atelier CoBrA. 

Men moet wel van te voren een gratis kaartje reserveren. Ook voor deelname aan de rondleidingen is dat verplicht. Wegens de corona-maatregelen is er verder beperkte capaciteit. Reserveer gratis ticket(s) via deze link.

Beweging

Toenmalig cultuurwethouder Piet den Heuvel (VVD), uiterst geliefd in kunstkringen, beijverde zich uitermate om het Cobra Museum in Amstelveen te vestigen. Op 8 november 1995 ging het open, als verwijzing naar de oprichtingsdatum van de CoBrA-beweging op 8 november 1948.

Het is op zondag 8 november de hele dag gratis te bezoeken, net als het kinderatelier, dus men kan ook de mouwen opstropen en aan de slag gaan met de begeleiders. Maar de conservatoren geven op verschillende tijden ook rondleidingen door de tentoonstellingen Ben Cobra en Onder de huid – Claude Cahun. Verder worden die dag in het atelier ook de drie genomineerde video-inzendingen van de wedstrijd Museum van de Toekomst gepresenteerd.

De gratis online tickets zijn binnenkort beschikbaar op de website van het museum. Voor deelname aan het kinderatelier is reserveren niet verplicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.