In de wijkcentra kan men niet meer terecht voor een kop koffie, een biertje of een wijntje. De nieuwe coronamaatregelen heeft ook gevolgen voor welzijnsorganisatie Participe Amstelland. Doe de wijkcentra beheert. Daar wordt de horeca gesloten en gaan alleen op hulpverlening gerichte activiteiten nog door.

Daarom gaan wel de ontmoetingsgroepen, onder meer in het Odensehuis, door. En verder: Open Inloop / Inloopvoorziening (bij De Bolder, Dignahof en Huis Elsrijk in Amstelveen), Spreekuren, Huisbezoeken, Financieel Café, Trainingen Maatschappelijk Werk, Echtscheidingsspreekuur, Afgifte / rondbrengen van maaltijden en Persoonsalarmering.

Geen cursussen

Maar behalve horeca in de wijkcentra stoppen daar ook alle cursussen en recreatieve activiteiten, zoals biljarten, koffie ochtenden, koersbal, bingo, wijkontbijt, open tafels, filmavonden enzovoort.

Luisterend oor
Er zijn veel zorgen door corona. Mensen hebben behoefte aan een luisterend oor, omdat ze eenzaam zijn, redeneert Participe. Volgens de welzijnsorganisatie zorgt onder meer de financiële situatie voor spanningen en ook de onzekerheid over de toekomst. Voor wie daarover wil praten staan de professionals van Participe Amstelland  klaar. Neem contact op via: 020-5430 430 of team.amstelveen@participe.nu.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.