Home Uitgaan en Cultuur Stiltewandeling en Fietstocht

Stiltewandeling en Fietstocht

0
658

In stilte wandelen en een fietstocht door de geschiedenis. Die kunnen in her Amsterdamse Bos op respectievelijk de dag van de stilte, zondag 25 oktober (10.00 uur) en woensdag 28 oktober (14.00 uur).

De stilte-wandeling duurt van vijf kwartier, naar en over Vogeleiland, de verborgen parel van het Bos. De start is bij de Grote Parkeerplaats van de Geitenboerderij, Nieuwe Meerlaan 3. Na de wandeling is er gelegenheid ervaringen te delen of stil te blijven met een kopje thee of koffie. De kosten zijn € 5,00 per persoon, graag gepast en contant, en de wandeling is geschikt voor iedereen vanaf 18 jaar. Boswinkelmedewerkster Caroline heeft de leiding. Aanmelden o.v.v. telefoonnummer: 020-2517840 of deboswinkel@amsterdam.nl.

Fietstocht

Ook voor mensen van 18 jaar en ouder is de fietstocht op woensdagmiddag 28 oktober, een tocht met veel wetenswaardigheden over de geschiedenis van het Amsterdamse Bos. Dat heeft namelijk een rijke historie, met veel lagen en verhalen. Bij het ontwerp is inspiratie gehaald uit alle windstreken. Het duidelijkst zie men dat bij de houten bruggen van Piet Kramer. Er zijn met o.a. de aanleg van het Bloesempark, Oosterse invloeden toegevoegd. Invloeden uit oost en west is. Boskenners Jan Heeren en Wouter van der Wulp hebben de leiding. Kosten € 5,- p.p., vooraf te betalen in De Boswinkel. Start is bij de Grote Parkeerplaats Geitenboerderij, Nieuwe Meerlaan 3. Aanmelden o.v.v. telefoonnummer: 020-2517840 of deboswinkel@amsterdam.nl.

Boswinkel, Bosbaanweg 5, (020) 2517840, is open van woensdag t/m vrijdag: 12.00 – 17.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.