Met de overhandiging van een door hen zelf ontworpen T-shirt aan wethouder onderwijs Frank Berkhout startten de leerlingen Anna en Saskia officieel het anti-rook-project. Samen met de klas van de beide anti-rook-ambassadeurs bekeek de wethouder een filmpje op hun eigen website www.kinderentegenroken.nl.

Die staat vol met tips, van pas komend tijdens de landelijke stoppen met roken maand: stoptober. Wethouder Frank Berkhout zei het fantastisch te vinden dat de twee meiden zich zo inzetten voor een rookvrije generatie. “Stoppen met roken en dat echt volhouden is heel moeilijk, dat weet ik zelf”, zei hij. “Alle hulp en tips zijn daarbij welkom. De makkelijkste manier om te stoppen is natuurlijk door nooit te beginnen.”

Prijs

Saskia en Anna zijn kinderambassadeurs van het gemeentelijke programma Amstelveen Rookvrij. Ze vinden het belangrijk dat er nergens gerookt wordt waar kinderen zijn. Als ze op een plek komen waar dit nog wel gebeurd, geven ze het door aan de gemeente. De twee meiden hebben een wedstrijd gewonnen met het beste plan om roken in Amstelveen tegen te gaan. Als prijs mogen ze hun plan uitvoeren. Op hun eigen website geven ze tips over hoe kinderen hun ouders, opa’s en oma’s kunnen helpen bij het stoppen met roken. Andere kinderen kunnen eigen tips sturen naar info@kinderentegenroken.nl De beste ideeën krijgen als beloning een door de meiden ontworpen T-shirt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.