Ook ondernemers kunnen nu aanspraak maken op schuldhulpverlening.  Door de coronamaatregelen en het veranderende economische klimaat komen zij steeds vaker in financiële problemen, beseft de gemeente. Vandaar de hulp. De gemeente richt een unit op met gespecialiseerde adviseurs, die ondernemers kosteloos adviseren over geld, schulden en effectieve oplossingen. 

Wethouder Marijn van Ballegooijen van Werk en Inkomen zegt dat de gemeente ook de bijna negenduizend ondernemers in de stad, net als iedereen daar,  zo goed mogelijk wil helpen. “Ervaring leert dat als ondernemers hulp zoeken, zij al twee tot drie keer hogere schulden hebben  dan particulieren. Ik wil hen daarom op het hart drukken: Wacht niet te lang. Samen gaan we op zoek naar een goede oplossing.”

Eigen bedrijf

Inwoners met een eigen bedrijf die zich zorgen maken over hun financiële situatie, betalingsachterstanden hebben of voor wie een faillissement dreigt, kunnen een afspraak maken via het Amstelveenloket, telefoon 020-540 4911. Meer informatie www.amstelveen.nl/schuldhulpverlening

1 REACTIE

  1. Heel benieuwd hoe de informatievoorziening naar de ondernemers is geregeld. Uiteraard net zo hoogdrempelig en ondoorzichtig als voor een afgeschreven werkzoekende die een bijstandsuitkering moet aanvragen.

    Ook eens kijken of de ondernemers eerst naar de gemeente moeten bellen alvorens zij een aanvraag kunnen doen en of zij dan ook, in strijd met de wet, telefonisch geweigerd kunnen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.