Documentaires over David Attenborough en Ruth Bader Ginsburg zijn eenmalig te zien in Cinema Amstelveen. Respectievelijk op dinsdag 29 september om 19.45 uur en donderdag 1 oktober om 19.00 en 21.10 uur.

De documentaire ‘David Attenborough: A Life on Our Planet’ is een krachtig relaas uit de eerste hand over de impact van de mens op de natuur en een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties. Gedurende zijn 94-jarige leven heeft Attenborough elk continent bezocht en de natuur in al zijn variëteit en pracht vastgelegd. Nu kijkt hij voor het eerst terug op de beslissende momenten in zijn leven als bioloog en de verwoestende veranderingen die hij heeft gezien. Een krachtig relaas over de impact van de mens op de natuur en een hoopvolle boodschap voor toekomstige generaties.

Gesprek

Exclusief voor de bioscoop wordt een gesprek tussen Sir David Attenborough en de Engelse acteur Sir Michael Palin – bekend van Monty Python’s Flying Circus en de reisdocumentaires die hij maakte voor de BBC –  vertoond. Een unieke kans voor bioscoopbezoekers wereldwijd om een conversatie tussen de legendarische televisiemakers, die hun hartstocht voor de natuur en de wens haar te beschermen delen, mee te maken.

Ruth Bader Ginsburg

Naar aanleiding van haar overlijden wordt donderdag 1 oktober om 19.00 en 21.10 uur de documentaire RBG (Ruth Bader Ginsburg) nog één keer vertoond in Cinema Amstelveen.

De Amerikaanse rechter Ruth Bader Ginsburg is vrijdag 18 september op 87-jarige leeftijd overleden. Ginsburg was een van de bekendste rechters van de VS en een van de negen leden van het Amerikaanse Hooggerechtshof. Dat werd zij in 1993, toen president Bill Clinton haar voordroeg.

Vrouwenrechten

Zij stond bekend als progressief en was voorvechter van vrouwenrechten. Als advocaat won ze meerdere zaken waarin ze gelijkheid probeerde te krijgen tussen mannen en vrouwen.

De documentaire RBG uit 2018 biedt een unieke inkijk in het uitzonderlijke leven van opperrechter aan het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten: Ruth Bader Ginsburg. Heldin, icoon, rebel en dwarsligger. In 1980 werd Ginsburg door president Jimmy Carter benoemd tot rechter van het Hof van Beroep voor het circuit van het District of Columbia in Washington D.C., waar ze werkte tot Bill Clinton haar in 1993 voordroeg als rechter van het federale Hooggerechtshof.

Stempel

Zij heeft een indrukwekkende stempel gedrukt op de democratische partij in Amerika, voornamelijk rondom de gelijkheid van mannen en vrouwen. Hiermee werd ze onverwacht een icoon binnen de popcultuur (Notorious R.B.G.) en een voorbeeld voor veel vrouwen. Haar reis naar de hoogste rechtbank in Amerika is grotendeels onbekend, zelfs voor haar grootste fans. Tot dit moment.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.