Vrijdag werd de eerste Wegwijzer Aangepast Sporten, bij de opening van de Nationale Sportweek in De Meent, door speerwerpster Noëlle Roorda overhandigd aan wethouder sport Rob Ellermeijer.

Die Wegwijzer Aangepast Sporten is een nieuw medium in Amstelveen om onder eer ouderen aan het sporten te krijgen.  Sporten en bewegen is niet alleen gezond, maar ook erg leuk om te doen, zegt AmstelveenSport. Volgens hen en Uniek Sporten en Team Sportservice is sporten voor iedereen belangrijk en hoeft een beperking daarbij geen belemmering te zijn.

Aangepast

Voor Amstelveners met een beperking (dat kan zowel fysiek als mentaal zijn), lijkt het soms lastig een sport te vinden die bij hen past. Toch is er een groot aanbod. Daarom ontwikkelden AmstelveenSport, Uniek Sporten en Team Sportservice de “Wegwijzer Aangepast Sporten in Amstelveen”. Die biedt een duidelijk overzicht van de stappen die genomen kunnen worden om een sport te vinden die bij iemand met gebreken past.

Overleg

De buurtsportcoaches van AmstelveenSport hebben een prominente plek in de Wegwijzer. Die gaan in overleg met sport- en beweegaanbieders als de sporter zelf geen passend aanbod kan vinden; ongeacht of de aanbieders al een aangepast aanbod hebben, om te bekijken wat er voor deze sporter mogelijk is. Mocht er geen oplossing voor handen zijn, kan er contact opgenomen worden met de regiocoördinator Aangepast Sporten van Team Sportservice. Zo wordt geprobeerd echt iedereen aan het sporten te krijgen.

Meer informatie: Mieke Regelink, 088-8585104, m.regelink@amstelveensport.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.