De door de coronacrisis aan een zijden draadje hangende bioscoop van Pathé, waarop eigenlijk niemand meer rekende, komt waarschijnlijk toçh op het Stadsplein. Wethouder Herbert Raat deelde dat woensdagavond tijdens een bijeenkomst voor raadsleden over cultuur in het Cobra Museum mee. B&W willen dat nu wel zeker weten en geven de board van Pathé tot november de tijd op de plannen te bevestigen.

Eerder zorgde Les Cinémas Gaumont Pathé, met ook een Nederlandse vestiging, voor twijfel over de plannen in Amstelveen. Maar men schijnt daar nu op terug gekomen te zijn, ondanks de coronacrisis, meldde Raat. Het gaat volgens hem om een investering van minstens tien miljoen euro.

1000 zitplaatsen

De bioscoop met duizend zitplaatsen, verdeeld over zeven zalen, komt achter de cultuurstrip, bij de schouwburg en naast de parkeergarage. Dat zou een verbouwing van de zogenoemde cultuurstrip op het Stadsplein met zich meebrengen, waarvoor de gemeenteraad akkoord ging met een startnotitie. De cultuurstrip krijgt ook zonder die bios een aantrekkelijker aanzien, maar het wordt zonder Pathé wel anders, waarvoor men terug moet naar de tekentafel.

Goede hoop

Raat zei woensdagavond op de komst van de bios ‘goede hoop’ te hebben. Het zou het plein volgens hem een boost geven. Pathé heeft gezegd dolgraag naar Amstelveen te komen, zei hij.

Cinema Amstelveen in de schouwburg gaat overigens door de komst van de grotere bioscoop niet verdwijnen. Beide gaan een totaal ander publiek trekken, zei hij eerder. Maar hij verwacht door de nieuwe bioscoop wel meer reuring in het Stadshart en de horeca daar. “Het is daar nu vooral ’s avonds vaak een dooie boel”, liet hij zich destijds ontvallen. “Ik verwacht dat er, mede door een goede samenwerking met de cultuurinstellingen, meer leven in de brouwerij komt.”

1 REACTIE

  1. Ondanks het vrolijke geraas van scooters en het gekletter van skateboards noemt wethouder Raat (VVD) het Stadsplein ’s avonds vaak een dooie boel.

    Het zou er al een stuk gezelliger en gastvrijer uitzien als de schouwburg en P60 niet al hun verlichting uitdeden als zij (vaak) gesloten zijn. Dan zijn het donkere gaten in die toch al zo onaantrekkelijke glazen gevelwand van de cultuurstrip.

    Om daar iets aan te doen moet de wethouder Stadshart twee telefoontjes plegen maar dat vindt hij kennelijk te veel moeite. Als het niet veel geld kost en geen fotomoment oplevert, is het voor hem niet interessant.

    Gisteravond weer lekker gegeten op het Stadsplein en een mooie film (Misbehaviour met Keira Knightly) gezien in de bioscoop aan de overkant, het best bewaarde geheim van Amstelveen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.