Ook voor het toch al door financiële problemen getergde Platform C – de koepel van de gefuseerde Volksuniversiteit, muziekschool en Kunstuitleen  – komt er wegens de coronacrisis een garantiesubsidie van de gemeente. Die bedraagt € 270.000, althans als de gemeenteraad ermee akkoord gaat. Daarmee krijgt de instelling in totaal € 620.000 extra, want eerder al besloot de raad het verlies af te dekken met € 350.000.

Door de crisis kwam Platform C in nog zwaarder weer terecht. De gemeente wil continuïteit van de organisatie waarborgen, maar stelt de voorwaarde dat er voor 1 oktober een overtuigend toekomstplan ligt.

Aanbod

Platform C heeft vanaf de sluiting op 16 maart tot nu toe al het mogelijke gedaan om zo veel mogelijk activiteiten online doorgang te laten vinden, vindt de gemeente. Maar dat was voor klassikale lessen en cursussen niet mogelijk. De landelijke regelingen werden wel optimaal benut om de schade te beperken. “De aanvraag van Platform C past binnen het streven van de gemeente een zo breed mogelijk cultureel aanbod te behouden, coronaschade te verzachten en organisaties coronabestendig te maken”, zegt cultuurwethouder Herbert Raat, die het voortbestaan van Platform C en cultuuronderwijs belangrijk vindt voor de creativiteit en ontwikkeling van kinderen.

IT

Door de coronacrisis is de instelling geconfronteerd met de beperkingen van de huidige bedrijfsvoering op het gebied van IT, administratie, marketing en het gebouw. Met het oog op het ontstane exploitatieverlies door corona en investeringen om voortaan coronabestendig te kunnen aanbieden, vroeg zij subsidie aan.

Subsidie

Het water stond Platform C sinds vorig jaar toch financieel al tot de lippen.  Begin dit jaar liet de gemeente, waaraan geld werd gevraagd om het gat te dichten, onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de financiële weerbaarheid van de instelling. Onderdeel daarvan was ook of het aanbod wel aansluit bij de wens van inwoners. In juli kende de gemeenteraad de koepel een extra subsidie van 350.000 euro toe, maar daarbij werd nog geen rekening gehouden met de negatieve gevolgen door de coronacrisis.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.