B&W vinden het niet langer nodig welzijnsorganisatie Participe Amstelland intensief in het oog te houden, te ‘monitoren’, zoals dat tegenwoordig in het ambtelijke en politieke spraakgebruik heet. De financiële problemen bij Participe Holding, aanleiding voor de monitoring,  lijken in zoverre opgelost dat zij de regionale welzijnsorganisatie Participe Amstelland, die onder meer de wijkcentra in Amstelveen beheert, niet kan schaden.

Bovendien is de eerder voor die intensieve controle aangekondigde periode van een half jaar voorbij en de gemeente ziet geen aanleiding om die te verlengen.

Toekomst

De aangestelde interim bestuurders voor de holding en de regionale welzijnsorganisatie hebben goed werk geleverd, zo is uit een brief aan raadsleden op te maken. Het plan van aanpak was gericht op – zowel intern als extern – herstel van vertrouwen, onder meer door optimaliseren van werkprocessen, zoals verbetering van ICT, planning en controle. Tijdens gesprekken met de gemeente werd de voortgang van die verbetering aangetoond. ‘Momenteel werkt Participe nog aan de toekomstscenario’s voor de governance van Participe als geheel’, meldt de gemeente aan de raadsleden. Daar worden de gemeente en andere relaties bij betrokken, maar door corona is dat proces enigszins vertraagd.

Gelet op de ontwikkelingen bij de welzijnsorganisatie heeft de gemeente hernieuwd vertrouwen gekregen en wordt een opdracht voor het jaar 2022 voorbereid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.