Na elkaar mochten vrijdag de twaalf gedecoreerden alsnog op het raadhuis komen, waar burgemeester Tjapko Poppens hen de versierselen op spelde die behoren bij hun koninklijke onderscheiding in de Orde van Oranje Nassau. Zij waren daarover op 24 april al door hem gebeld, maar dat viel midden in de coronatijd.

De jaarlijkse feestelijke bijeenkomst in het raadhuis, ter gelegenheid van de ‘lintjesregen’ aan de vooravond van de verjaardag van de Koning kon deze keer toen niet doorgaan. Destijds werd aan alle burgemeesters gevraagd telefonisch contact met de gedecoreerden op te nemen. De uitreiking van de versierselen gebeurde vrijdag (ook nationaal) dus pas.

Bij de lintjesregen kregen de volgende Amstelveners een koninklijke onderscheiding: De heren Ronald Brouwer, Dick Hollander, Henk Luijken, Anton te Meij, Fred van Oijen, René van Toledo en Gerrit Wilhelmus, alsmede de dames Lies Caransa-de Hond, Annie van Dijk-Meijer, Moppie Holla-Fontijn (foto), Maureen van Munster en Cor Wisse-Van Akkeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.