Enkele studenten van Uilenstede verkopen begin juli gladiolen voor € 2,50 per bos, waarvan € 1,25 naar ‘Make A Wish’ gaat.  Deze organisatie krijgt een glimlach op de gezichten van vele ernstig zieke kinderen door zich in te zetten voor hun wensen.

De gladiool heeft een uiterst heroïsche betekenis, wat zwaard betekent. De bloem staat voor kracht, overwinning en trots. De organisatie is trots op alle studenten die in coronatijd zijn doorgegaan en zich betekenisvol hebben ingezet voor anderen.

Die betekenis gaat helemaal terug tot de Romeinse tijd. Toen vochten gladiatoren in de arena letterlijk om de dood of de gladiolen.  Als een gladiator won, werd hij bedolven onder gladiolen.

Overladen

De organiserende studenten willen Uilenstede overladen met gladiolen. Daar kunnen de studenten dan zelf van genieten, de kweker wordt er mee geholpen, maar belangrijker: ze zetten zich in voor ‘Make a wish’.  Strijd jij mee?

Bestel voor donderdag 9 juli, vóór 12.00 uur een of meerdere bossen gladiolen. De bestellingen kunnen naar André van der Galiën, 06-21465316, info@dekasuilenstede.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.