Michel Becker (AVA)

Fractievoorzitter Michel Becker van Actief voor Amstelveen (AVA) heeft donderdag in de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur felle kritiek geuit op het nieuwe verkeersplan voor het Oude Dorp, dat onder meer afsluiting van een deel van de Dorpsstraat inhoudt en eigenlijk alleen bewoners en ondernemers toelaat.

Volgens VVD-raadslid Paul Feenstra stond dat plan niet op de agenda en ging het alleen om het beeldkwaliteitsplan voor de herinrichting fase 1 van het Oude Dorp. Maar volgens Becker maakt daar het verkeersplan, waartegen men massaal in verzet kwam, wel deel van uit. Hij memoreerde dat zowel inwoners als ondernemers kwaad zijn over wat wethouder Rob Ellermeijer op verkeersgebied wil. “De winkeliers zijn tegen, die zien een omzetdaling van dertig procent en de BIZ, waarin de ondernemers zijn verenigd, is voor de helft tegen. Ook de inwoners zijn tegen het plan”, zei hij.

Petitie

Becker wees er op dat 126 mensen uit de buurt een petitie ondertekenden en een brief aan B&W was voorzien van zestig handtekeningen. Maar dat college luistert volgens hem niet naar de wijk en participatie is er dan ook als het er op aankomt geen sprake, voegde hij er aan toe. “De inwoners en ondernemers zijn tegen het verkeersplan, maar het wordt door B&W blijkbaar doorgedrukt.”

Het plan voorziet in eenrichtingsverkeer op de Stationsstraat en Dorpsstraat, waar alleen bestemmingsverkeer wordt toegestaan, via paaltjes, en voor parkeren naar de mening van degenen die er wonen veel minder ruimte zal zijn.

Alleen sommige horecaondernemers lijken voorstander van een verkeersluwte te zijn. De VVD steunt volledig het aan de orde zijnde beeldkwaliteitsplan voor wat Feenstra noemde ‘verfraaing’ van het Oude Dorp.

2 REACTIES

  1. Amstelveen kent wel meer verkeersdrama’s:
    Rijksweg A9 die een breed open riool onze woonplaats doorsnijdt,
    een te smalle KK-weg voor intensief doorgaand Noord-Zuidverkeer,
    geen aansluiting van Beneluxbaan op A9 en A10,
    geen binnenring rond het Stadshart,
    geen gezonde rechtstreekse fietsverbinding met Amsterdam.

  2. En nu mag je 3 keer raden wie nu zakelijke belangen heeft bij die afsluiting. Juist een paar VVD en D66 bobo’s die tot zelfs in de raad zitten, want op deze manier kan men de terrassen lekker uitbreiden. Belangenverstrengeling, toe nou! Hoe komt u daar nu bij?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.