De werk- en studieplekken in de bibliotheek zijn van 29 juni af weer te gebruiken. Ook start de bibliotheek weer met activiteiten en worden de openingstijden van alle vestigingen verder uitgebreid.

Er zin=n in de vestigingen van de bibliotheek weer werkplekken beschikbaar. Bezoekers kunnen er gebruik maken van publieke computers en gratis WiFi voor hun eigen laptop of tablet.

Digitaal

Directeur Daphne Janson is blij dat de Bibliotheek met deze stappen ook weer andere doelgroepen kan bedienen. “Alles moet je tegenwoordig digitaal regelen. Niet iedereen heeft daarvoor thuis de mogelijkheden of beschikt over de benodigde vaardigheden. We bieden deze mensen gelukkig weer een plek. En we starten de computercursussen voor beginners weer op.” Ze verwacht ook studenten en flexwerkers te gaan zien. “We hebben veel thuis gezeten de afgelopen tijd. Een andere setting om in te werken of studeren is dan een welkome afwisseling.”

Om voldoende afstand tussen bezoekers te waarborgen zijn er minder werkplekken dan normaal. De duur van de tijd dat men een werkplek kan gebruiken is gelimiteerd. Printen is nog niet mogelijk. Ook kan men nog geen krantje lezen of afspreken in de Bibliotheek.


Activiteiten

Ook een deel van het programma van de bibliotheek gaat weer van start. Naast de computercursussen is het Taalhuis weer geopend op afspraak en staan er netwerkbijeenkomsten voor werkzoekenden op de planning. Voor kinderen zijn er Maakplaats-workshops en komen er een aantal leuke zomeractiviteiten aan. Kijk op www.debibliotheekamstelland.nl voor de actuele agenda.

Ruimere openingstijden

De Bibliotheek Amstelland verruimt van 29 juni af de openingstijden van alle vestigingen.

Bibliotheek Stadsplein (vanaf 29 juni): Maandag t/m donderdag van 13 tot 18 uur, vrijdag van 9 tot 18 uur, zaterdag van 10 tot 18 uur, zondag van 12 tot 17 uur.

Bibliotheek Westwijk, Aalsmeer en Uithoorn (vanaf 29 juni): Maandag t/m vrijdag van 13 tot 18 uur, zaterdag van 11 tot 18 uur.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.