Ook aan de Acacialaan komen waarschijnlijk 28 koopappartementen in vier lagen. Twee daarvan worden in het dure segment, de andere in het zogenaamd middeldure (tussen € 310.000 en € 363.000) gerealiseerd. Bij de gemeente werd door Ten Brinke Vastgoedontwikkeling een plan ingediend om de flats te bouwen op de locatie waar nu dansschool Mittelmeijer zit.

De eigenaar van de dansschool wil zijn pand (school plus woonhuis) verkopen en naar elders uitwijken. Er is een concept-startnotitie, waartegen bezwaren kunnen worden gemaakt tot en met 9 juli via www.amstelveen.nl/bouwprojecten.

Samen met het antwoord op die zogenoemde zienswijzen wordt de startnotitie aan de gemeenteraad voorgelegd, die ook het bestemmingsplan moet veranderen. Het college van B en W vindt het plan passen bij haar ambities voor de wijk Keizer Karelpark.

Een of twee slaapkamers

Behalve 24 middeldure koopappartementen met twee slaapkamers voorziet het plan in twee koopappartementen met één slaapkamer van maximaal € 310.000 en twee dure met twee slaapkamers en dakterras boven de € 363.000. Alle appartementen krijgen parkeergelegenheid op eigen terrein.

Kleine gezinnen

Volgens wethouder Floor Gordon (ruimtelijke ordening) past de nieuwe woningbouw bij de omgeving, waar recent ook al een school aan de Appellaan ervoor verdween. “Door de ligging bij een speelplek en vlakbij winkels zijn de beoogde middeldure koopappartementen geschikt voor young professionals, kleine gezinnen en senioren,” zegt zij. Naar haar mening wordt bouwplan duurzaam vormgegeven. Het groen dat verdwijnt, compenseert de ontwikkelaar volledig in de directe omgeving, zegt de gemeente.

Buenting

Direct omwonenden ontvangen een brief met nadere informatie over een online informatieavond over het plan en hoe men erop kan reageren. In elk geval moet gepraat worden met de eigenaar van de er vlakbij liggende sportschool Buenting aan de Acacialaan 18. Maar ook met Partou kinderopvang aan de Acacialaan 18A, corporatie Eigen Haard en de direct omwonenden aan de Acacialaan en de Fluweelboomlaan, wijkplatform Keizer Karelpark, Buurtkamer KKP (MOC) aan de Lindenlaan en de Groenraad. Pas na het afronden van de ruimtelijke procedure kan het plan worden uitgevoerd.

1 COMMENT

  1. Polenhotel van maken? Schijnt veel op te brengen. Voor kamertjes van 2.20 bij 1.75 daar €100,— per week voor vragen?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.