Nu sportscholen en fitnesscentra wegens corona pas in september open kunnen, moeten die voorlopig maar naar buiten. De gemeente moet daarvoor openbare ruimte beschikbaar stellen. Dat vindt D66 althans, die daarover schriftelijke vragen aan B&W stelde. Want die bedrijven worden heel erg hard geraakt door de coronacrisis, zegt de fractie in de gemeenteraad.

Paul van Roermund

“Sinds kort is het weer toegestaan buiten te sporten in groepen, als er maar 1,5 meter afstand wordt aangehouden”, redeneert D66-burgerraadslid Paul van Roermund. “Juist in deze corona-periode is het van belang dat mensen blijven bewegen en sporten, maar ook dat sportschool ondernemers hun zaak weer kunnen openen.”

Regelgeving

D66 vindt dat de gemeente sportscholen en fitnesscentra tegemoet moet komen als die hun  diensten buiten aanbieden. Maar  de gemeentelijke regelgeving moet dan bij het faciliteren ervan niet in de weg zitten, zegt D66. ‘Bestemmingsplannen en vergunningen moeten hiervoor niet een hindernisbaan worden.’

Partytent

Misschien kunnen in een partytent mensen hun favoriete sport weer uitoefenen, suggereert de fractie. “Het zou mooi zijn hiermee sportscholen en fitnesscentra in Amstelveen te helpen”, zegt Van Roermund.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.