Terwijl het gerucht al weken rond ging, was de eigenaar Remco Snoek kennelijk voor amstelveenblog.nl onbereikbaar en reageerde die niet op mails, maar The WineKitchen in de Dorpsstraat blijft na de coronacrisis dicht. Snoek, ook eigenaar van restaurant The WineKitchen at Sea – gevestigd in het voormalige pand van de Bajes – en de wijnwinkel WineKitchen at Home, meldde dat nu op Facebook.

Het bericht werd snel werd overgenomen Amstelveenz, kantoor houdende en uitgegeven door het eveneens in de voormalige Bajes gevestigde Media Discovery BV, werkmaatschappij van Market Discovery van VVD-afdelingsvoorzitter Claudio Macinelli.

Koper

Voor de zaak in de Dorpsstraat zelf, die ook anders gaat heten, is een koper gevonden.  Overigens staan meer horecazaken in het Oude Dorp in de etalage, wachtend op een geschikte koper, wat in coronatijd lastiger wordt. Genoemd worden on horecakringen onder meer Haddock in de Stationsstraat en café ’t Hert. Ook Abina zou wankelen.

Raadslid

Remco Snoek, die ook raadslid voor de VVD is, heeft tien jaar lang de WineKitchen gerund, dat tot een bloeiend bedrijf gemaakt en liet naar eigen zeggen wel een traan toen hij de deur achter zich dicht trok. “Onze liefde en aandacht gaan we nu geven aan The WineKitchen at Sea en The WineKitchen at Home”, zegt hij op Facebook. Uit het feit dat hij meldt de naam The WineKitchen ‘onder onze arm’ mee te nemen, kan worden opgemaakt dat een naamsverandering er in zit.

4 REACTIES

  1. Nou als je Je het kan permitteren om een zaak 2 of 3 jaar slapende te houden, breken nu gouden tijden aan. Gefundenes Fressen voor speculanten.

  2. Ik denk niet dat die zaak erg lucratief was. Het Oude Dorp is niet bepaald een winkelcentrum. Als locatie daarvoor wordt het overschat.

    Pas als het gemeentehuis daar vertrekt en er op die plek een hotel met congres- en vergaderfaciliteiten, een brasserie met een groot terras in de middag- en avondzon aan het meer en een speeltuin komt, dan breken er gouden tijden aan voor het Oude Dorp.

    Het is de mooiste locatie van de hele regio. Het is erg zelfzuchtig van de bestuurders en ambtenaren om die unieke plek exclusief voor zichzelf te claimen. Bezoekers krijgen het meer zelfs niet te zien.

    • Doe niet zo zielig! Voor 75% kun je om de Poel heenlopen, als je tenminste niet te lui bent en op vele plaatsen kun je nog zitten ook en drink je maar koffie uit een thermoskan. Je kunt natuurlijk ook altijd gaan suppen en daar hebben ze ook nog een terras.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.