Terwijl Amstelveen 45 mille uit het noodfonds aan het Bostheater in het Ansterdamse Bos geeft, doet Amsterdam – dat het Bos beheert – niets, behoudens de gebruikelijke financiering. Dat bleek woensdagavodmnd wethouder Herbert Raat op vragen van SP-raadslid Marina Casadei woensdag bij de raadscommissie Burgers en Samenleving (BS). Hij drong er op aan dat de fracties van SP en GroenLinks, partijen die tegenwoordig de hoofdstad runnen, op dat punt bij hun partijgenoten in de hoofdstad benaderen.

Stieneke Kruijer

“Wij gaan dat zeker doen”, reageerde Stieneke Kruijer van GroenLinks, die ook vroeg of Amstelveen aan het cultureel centrum Griffioen van de VU bijdraagt uit het noodfonds. Raat is dat wel van plan en benadrukte dat cultuur steeds meer een regionale aangelegenheid wordt, waar over en weer mensen over stadsgrenzen gaan om theaters, musea en andere centra te bezoeken. “Die zijn van onze regio. Ik voorzie een heel andere manier van cultuur steunen”, zei Raat.

Bellen

Casadei vroeg of er uit het noodfonds ook bijdragen komen voor bijvoorbeeld Poppentheater, P60 en andere culturele instellingen. Volgens Herbert Raat hanteert de

Herbert Raat

gemeente niet een apart cultureel steunfonds, maar is zijn wel bereid uit het algemene fonds allerlei instellingen die het moeilijk hebben te steunen. Hij zei dat ongeveer veertig procent van de bezoekers aan het Bostheater Amstelveners zijn. “Het lijkt er op dat het niet in aanmerking komt voor extra Amsterdamse steun, maar ik ga mijn collega aan het Waterlooplein er wel over bellen”, zei Raat, die zich opgetogen toonde over de medewerking in deze van GroenLinks.

Hard

Tijdens een rondgang langs diverse culturele instellingen, zoals Cobra Museum, Schouwburg en P60,  was hem gebleken dat diverse van hem een bezig zijn met een aanvraag. “Heel de cultuursector wordt enorm hard getroffen”, zei hij. “Als de schouwburg 600 tickets heeft verkocht heeft en er kunnen 500 bezoekers  niet komen wegens corona, is dat een drama. Wij maken ons daar grote zorgen over, het is ontzettend ingrijpend.”

1 REACTIE

  1. Maak op het Stadshartplein of bij de kanovijver allemaal vakken waarin je kunt zitten of staan met 1:of 2 stoelen en maak er een openluchtvoorstelling van en de horeca kan langsrijden met koffiekar ( zoals op de markt) of versnaperingen. Naar het toilet gaan doen we thuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.