Ook de vestigingen van Amstelland Bibliotheken, zoals die aan het Stadsplein en in Westwijk, zijn weer open. De Bibliotheek neemt maatregelen om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te waarborgen. Er kan nog geen gebruik gemaakt worden van de werkplekken en leestafels. Ook gaan de activiteiten in de bibliotheken nog niet van start.

Maar wel kunnen leden weer boeken lenen en terugbrengen in alle vestigingen. Het uitlenen van boeken kan op drie manieren: boeken uitzoeken in de bieb, boeken vooraf reserveren of een boekenpakket aanvragen. Dit geldt nog niet voor alle vestigingen. Met het oog op wat er op korte termijn veilig en haalbaar is, zijn de mogelijkheden per vestiging: Aalsmeer: reserveringen ophalen & boeken uitzoeken in de bieb; Amstelveen Stadsplein: reserveringen ophalen & boeken uitzoeken in de bieb; Amstelveen Westwijk: reserveringen ophalen & boekenpakket ophalen; Uithoorn: reserveringen ophalen & boekenpakket ophalen.

Aangepast

De openingstijden zijn aangepast. Voor alle vestigingen geldt: dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Iedereen wordt verzocht het verblijf in de Bibliotheek zo kort mogelijk te houden en bij voorkeur van tevoren online de boeken te reserveren via de catalogus. Als de reservering klaar staat, krijgt men daar bericht over.

Pakketten

Eerder opende de Bibliotheek Amstelland al de Afhaalbibliotheek in Aalsmeer, Westwijk en Uithoorn. In een week tijd zijn er meer dan 1000 boekenpakketten aangevraagd. Dat kan nu alleen nog in de vestigingen Westwijk en Uithoorn. Meer informatie is te vinden op www.debibliotheekamstelland.nl

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.