Uit talloze gremia klonk al de kreet dat men bij lokale ondernemers moet kopen, maar coalitiepartijen VVD en D66 praten die nu na. ‘‘Koop lokaal bij Amstelveens MKB’ zeggen ze. Zij willen dat de gemeente promotie daarvoor start en gaan er dinsdag in de raadscommissie Algemeen, Bestuur en Middelen (ABM) vragen aan B&W over stellen.

Kees Noomen (VVD)

De fractievoorzitters van beide ondernemerspartijen in de gemeenteraad wekken Amstelveners op lokale winkeliers en horecabedrijven te steunen door lokaal inkopen te doen. Zeggen dat hun fracties een rondgang langs lokale ondernemers en hoorden wat iedereen al wist, namelijk verhalen over een dramatisch verlies aan omzet.

Afhalen

De fracties willen dat de gemeente ondernemers gaat helpen inwoners te verleiden tot lokaal kopen, bijvoorbeeld door een lokale promotieactie. “In onze lokale media staan al veelvuldig berichten over Amstelveense restaurants waar afgehaald kan worden”, constateert VVD-fractievoorzitter Kees Noomen. “Dit kan mogelijk ook in samenwerking met de gemeente voor winkeliers geregeld

Harmen van der Steenhoven (D66)

worden.”

Noodlening

Overigens heeft de gemeente een regeling waarbij MKB-bedrijven tot € 40.000 een noodlening kunnen afsluiten voor 3 jaar. Volgens D66-fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven helpt de gemeente daarmee het lokale MKB. “Door nu ook in te zetten op promotie van het lokale MKB kunnen we extra financiële steun misschien gedeeltelijk voorkomen.”

2 REACTIES

  1. Normaliter doe ik mijn dagelijkse boodschappen bij de supermarkt in Uithoorn, maar nu de VVD en D66 dit vragen zal ik dit voortaan in Amstelveen doen. Andersom zullen de inwoners van Uithoorn ook voortaan hun boodschappen in de eigen gemeente doen. Dan schiet het lekker op..

    Btw, een kleine rekenexercitie leert dat de gemeente jaarlijks voor miljoenen aan goederen en diensten inkoopt. Misschien kunnen hierboven genoemde partijen bepleiten om dat voorlopig ook lokaal te doen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.