Thuisblijven wegens de coronacrisis lijkt velen tot opknappen of opruimen van de woning te brengen. Het gevolg daarvan is niet alleen extra drukte bij het afvalbrengstation, maar ook rotzooi bij de ondergrondse containers. Zondag werd troep gedumpt dichtbij het al geplaatste maar nog niet onthulde monument ter herinnering aan tijdens WO2 in vernietigingskampen vermoorde joden. Drie bewoners die dat flikten werden wel door handhavers bekeurd, doordat hun adressen in het bij de containers neer gesmeten huisvuil werden gevonden.

Volgens de gemeente zijn er overigens in de laatste weken vaker inwoners bekeurd die kennelijk te lui waren om naar het afvalbrengstation te rijden en hun troep maar bij een container pleurden. Andere inwoners ergeren zich massaal aan die vorm van overlast. Bij de gemeentelijke afdeling Handhaving regent het op dit moment klachten daaromtrent. Er worden boetes van € 95 uitgedeeld.

Roosters

“Wij hebben sinds de coronamaatregelen van start zijn gegaan de roosters van handhaving aangepast, zodat er zeven dagen per week toezicht is op straat”, zegt wethouder Herbert Raat van Handhaving. “Wie denkt op zondag weg te kunnen komen met het plaatsen van afval naast de containers heeft het dus mis. Ook dan patrouilleren we.” Hij ging overigens in het weekend mee met de handhavers om rotzooi te ruimen.

13 REACTIES

  1. Als je dit alles dan constateert gemeente en je kent ook de oorzaak, acteer dan eens met het enig juiste instrument en pas de roosters aan van de vuilnisophalers en creëer extra ophaal rondjes.

    • Het gaat denk ik met name om groot afval en dat moet je echt zelf wegbrengen of een ophaalafspraak maken. Maar men is te lui of heeft geen zin om naar het afvalbrengstation te gaan, omdat je daar soms een half uur moet wachten.

      • En juist daarom zou de gemeente het enig juiste instrument moeten hanteren omdat een half uur moeten wachten bij het afvalbrengstation ook niet echt sociaal- en meedenkend is. En daar bovenop het lost niets op. Op het moment dat ze weer wegrijden komt die a-sociaal alsnog zijn spul dumpen. Met ik weet niet hoeveel afvalpunten in Amstelveen is een aangepast rooster voor de handhaving echt een lachertje. Typisch politieke statement oftewel gewoon wegduiken.

          • 35 graden en dat 2 weken lang? Malle jongen.

            Staat die bak vlak naast je deur? Bij mij niet, bij mijn buren in eerste instantie wel maar na enig aandringen ging die bak toch helemaal achterin de tuin.

            Misschien moet dat gestaalde kader van jouw communistische partijtje daar eens over gaan zeuren.

          • Helaas staan er soms wel 20 kliko’s vlak buiten mijn schutting te geuren en te meuren, omdat men te besodemieterd is om ze 10 m verder te zetten of eerder op te halen. Ik heb jammergenoeg de heer Raat nog niet mogen zien en de reactie van de gemeente was. U moet diegenen aanspreken die dat doen. Maw ik kan de halve buurt afgaan.

  2. “Zondag werd troep gedumpt dichtbij het al geplaatste maar nog niet onthulde monument ter herinnering aan tijdens WO2 in vernietigingskampen vermoorde joden. Drie bewoners die dat flikten werden wel door handhavers bekeurd, doordat hun adressen in het bij de containers neer gesmeten huisvuil werden gevonden.”

    Was te verwachten. Het blijft tobben met de Jodenhaters en antiesemieten hier in A’veen.

    • Om deze aso’s en tokkies te betitelen als jodenhaters en antisemieten lijkt me wat overdreven , maar dat ze een boete aan hun broek hebben gekregen is zeer terecht.
      Overigens vind ik het plaatsen van een monument ter nagedachtenis van de in WO2 omgekomen Joden vlakbij vuilcontainers ook niet getuigen van veel respect.

  3. Benny Shuqer, Pim de Groot, Piet Watervrees, PeterPC, Suq Madiq (lees: Suck My Dick) etc zijn allemaal schuilnamen van één en dezelfde reageerder die zelf bij voorkeur op de persoon speelt.

    • Wat een vreemde opmerking. Die namen ken ik helemaal niet.

      App lijkt mij zeer zeker een alias.

      Het is trouwens Bennie.

      Wilt u soms ontkennen dat er Jodenhaters en antiesemieten hier in A’veen zijn? Of is dat vuilstorten op die plek kwajongenswerk? Of voelt u zich soms aangesproken en heeft u daarom een schuilnaam en waar staat het voor?

    • Suq Madiq = Suck My Dick
      Bennie Shuqer = Ben Niet Shuqer

      Jij deed ook research naar mijn naam en meende mij op grond daarvan te kunnen beschuldigen van allerlei onbewezen narigheid. Op grond van mijn internetresearch weet ik zeker dat Bennie Shuqer niet bestaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.