Net als in andere gemeente daalt ook in Amstelveen de jaarlijkse lintjesregen vrijdag (24 april) neer. Dat gebeurt ter gelegenheid van Koningsdag op maandag 27 april. Beide gebeurtenissen zijn dit jaar anders dan anders. Burgemeester Tjapko Poppens zal, net als zijn ambtgenoten elders in het land, vrijdag persoonlijk contact opnemen met te decoreren Amstelveners. Hij vertelt dan dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd hen te benoemen in een ridderorde.

Landelijk valt die eer ongeveer drieduizend burgers te beurt. In andere jaren was de lintjesregen een gebeurtenis met veel publiek, meestal in het raadhuis, waar de burgemeester een toespraak hield en vervolgens vooraf gaande aan het opspelden van de versierselen, behorend bij de ridderorde, de verdiensten van elke gedecoreerde uiteen zette.

 Landelijk moment

Vrijdagmiddag volgt de publicatie van een speciale editie van de Staatscourant met daarin de namen van alle gedecoreerden. De werkelijke uitreiking van de versierselen vindt later plaats. Gezocht wordt naar één landelijk moment waarop dat alsnog kan gebeuren, in het bijzijn van familie, vrienden en collega’s van de gedecoreerden, meldt de Kanselarij der Nederlandse Orden. Wanneer dat zal zijn, is mede afhankelijk van het verloop van het Coronavirus.

Foto door amstelveenweb.com: een van de vorige groepen gedecoreerden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.