Wegens illegaal wapenbezit en drugshandel heeft burgemeester Tjapko Poppens vrijdag (3 april) weer eens een pand laten sluiten. Deze keer ging het om een woning aan de Lindenlaan, die werd gesloten voor de duur van drie maanden.

In het pand werden door de politie vrijdag verscheidene wapens, waaronder een vuurwapen, gevonden en een aanzienlijke hoeveelheid hard- en softdrugs. De politie heeft het pand onmiddellijk ontruimd en haar bevindingen aan de burgemeester gerapporteerd. Burgemeester Poppens besloot de woning onmiddellijk te laten sluiten. Komende drie maanden is het verboden die te betreden.

Ondermijning

Met de sluiting van de woning wil de gemeente criminaliteit en drugsoverlast uit de wijk weren en voorkomen dat het pand opnieuw voor illegale activiteiten wordt gebruikt. De gemeente investeert extra in de aanpak van de ondermijnende drugscriminaliteit. Onder ondermijning wordt verstaan dat de onderwereld zich in de bovenwereld manifesteert. De gemeente komt in actie daartegen samen met de Amstelland gemeenten en de partners zoals de politie en expertise centrum Amsterdam / Amstelland (RIEC-AA).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.