RTVA-verslaggever Haije Bouwman is op 28 maart overleden. Dat heeft de lokale omroep bekend gemaakt. Die wist het ook pas een paar dagen geleden. Bouwman werd 64 jaar en was al sinds 2018 ziek, maar leek daarover geen medelijden te dulden. Velen kenden hem in Amstelveen als centrale figuur in de tv-verslaggeving, vooral toen nog niet de ene na de andere onbekende stagiaire daarop los werd gelaten.

Haije Bouwman

“Vrijwilligers, medewerkers en bestuur van RTVA gaan een warme persoonlijkheid missen die zich graag inzette voor het maatschappelijke belang”, zegt RTVA op haar website. Als vrijwilliger uit Amsterdam was Bouwman vooral betrokken bij maatschappelijke onderwerpen die hij wilde aankaarten.

Zwakkeren

RTVA omschrijft hem als een levensgenieter, die zielsveel hield van zijn woonplaats Amsterdam. “Vol enthousiasme kon hij vertellen over de mensen die had geobserveerd op een warme zomerdag in de hoofdstad. Ook kon hij zich verwonderen over de schoonheid van de natuur. Daarnaast voelde hij zich zeer verbonden met de zwakkeren in de samenleving.”

Hij werd dus vrijwillig verslaggever bij de Amstelveense lokale omroep. Hij was onder meer degene die de problemen met de Aquarius-flat in Groenelaan op de kaart zette en de eerste die via de media daarover aan de bel trok.

Misstanden

“Maar het ging Haije niet alleen om misstanden. Hij wilde ook graag de mooie dingen van het leven laten zien. Zo maakte hij een paar mooie reportages over pleeggezinnen en mantelzorgers. Daarbij stond hij altijd vooraan om bijzondere dingen uit de natuur aan een breder publiek te laten zien. De laatste jaren was hij vrijwillig beheerder van diverse natuurhuizen in Nederland. Ook daar genoot hij van”, meldt de website van RTVA. “Lieve Haije, we gaan je gedrevenheid, betrokkenheid, positiviteit en humor enorm missen en wensen familie, vrienden en nabestaanden veel sterkte met het verwerken van dit verlies”, zeggen bestuur en alle medewerkers van RTVA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.