De illegale sportschool ‘Get fit with us’ aan de Noorddammerweg kreeg als eerste van de gemeente een dwangsom opgelegd voor het zich niet houden aan de door het rijk opgelegde coronamaatregelen. Zowel de eigenaar van de garagebox, waarin de sportstudio is gevestigd, als de exploitant krijgt een boete van 30.000 als de sportschool niet per direct wordt gesloten. Alle sportscholen zijn verplicht om tot 6 april de deuren dicht te houden.  

De gemeente heeft de illegale sportschool al langer in het vizier. In januari werd Get fit with us al gevraagd de activiteiten te staken, omdat er geen vergunning is afgegeven voor het exploiteren van een sportschool in een garagebox.

Dwangsom

Op 20 maart is exploitant gewaarschuwd dat de gemeente van plan is hem een dwangsom op te leggen. Wegens de nieuwe coronamaatregelen, waarbij het op basis van de noodverordening COVID-19 verboden is als sportschool of fitnessclub open te zijn, kwam dat in een versnelling. De gemeente kreeg diverse meldingen dat de sportclub nog steeds in gebruik is.

Eerste keer

“Dit is de eerste onderneming die wij een boete opleggen omdat zij zich niet houdt aan de verplichte coronamaatregelen”, zegt wethouder Herbert Raat van Handhaving. “De gezondheidssituatie van onze inwoners staat voorop en daarmee mag geen loopje worden genomen. Wij nemen de coronamaatregelen serieus en handhaven er streng op. Wegens de ernst van de situatie, de spoedeisendheid en de grote gezondheidsbelangen van de samenleving hebben wij besloten de hoogte van de dwangsom van 15.000 euro te verdubbelen.”

3 REACTIES

  1. Wethouder Raat (VVD) wil alleen handhaven als daarmee veel geld te verdienen is.

    Daarom worden in Amstelveen alleen de parkeertarieven fors gehandhaafd, vaak met drie à vier handhavers tegelijk op één parkeerterreintje als de Galerij.

    Daarom wordt ook de dwangsom voor corona-overtredingen verhoogd tot 30.000 euro. Alsof een dwangsom van 15.000 euro niet zou werken. Maar voor zulke peanuts komt Herbert niet uit zijn stoel.

    En daarom worden scooterverbod, alcoholverbod, rookverbod en overlastverbod niet gehandhaafd. Handhaving daarvan levert immers domweg te weinig op.

  2. “De gemeente heeft de illegale sportschool al langer in het vizier. In januari werd Get fit with us al gevraagd de activiteiten te staken.”

    Noem je dat handhaven?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.