Er is een nieuwe actie voor woningzoekenden tussen de 28 en 34 jaar van de gemeente. Wie behoefte heeft aan een eigen woning in die leeftijd wordt gevraagd zich te melden. Dit jaar zijn er voor dat maatwerk, zoals de gemeente het noemt, zijn er twintig woningen beschikbaar.

Volgens wethouder Rob Ellermeijer van Wonen zijn er ook al twintig woningzoekenden in die leeftijdscategorie geplaatst. Hij vindt de actie een succes en meldt dat andere gemeenten binnen de regio interesse tonen voor die aanpak. “Voor Amstelveen is er in ieder geval genoeg reden om de regeling te continueren. Ik roep woningzoekenden tussen de 28 en 34 jaar ook dit jaar om zich te melden als ze aan de criteria voldoen,” zegt hij.

Regeling

De zogeheten ‘Maatwerkregeling voor 28-34 jarige woningzoekenden’ werd vorig jaar ingesteld en wordt in samenwerking met de corporatie Eigen Haard uitgevoerd, voor een groep die niet meer in aanmerking komt voor een woning. Zij hebben geen tijdelijk jongerencontract omdat ze ouder zijn dan 28 jaar. “Deze groep raakt tussen de wal en het schip”, zegt Ellermeijer.

Criteria

Om in aanmerking te komen voor de regeling moet een woningzoekende dus in de leeftijd van 28 tot en met 34 jaar zijn en ten minste zes jaar onafgebroken ingezetene zijn ingezetene geweest van de gemeente Amstelveen, c.q. daar gedurende de voorafgaande tien jaar ten minste zes jaar onafgebroken hebben gewoond. Ook moet hij of zij ten minste zes jaar naar een woning via WoningNet hebbeb gezocht, waarbij minimaal de laatste twee jaar ten minste zes keer per jaar is gereageerd op een woning. Kandidaten mogen vorig jaar geen aangeboden woning hebben geweigerd. Maatwerk Wonen 2020 is er alleen voor woningzoekenden die nog geen reguliere woonruimte hebben.

Amstelveners die denken in aanmerking te komen op basis van de gestelde criteria kunnen zich tot 1 mei melden op www.amstelveen.nl/maatwerkwonen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.