Tom Buitendorp houdt dinsdag 24 maart (20.15 uur) een lezing over De Brittenburg in het gebouw van de Vereniging Historisch Amstelveen aan Orion 19A. Buitendorp presenteert de resultaten van zijn onderzoek naar de Brittenburg, de geheimzinnige ruïne die eeuwen geleden herhaaldelijk op het strand bij Katwijk is gezien.

Het mysterie leek onoplosbaar, maar de spreker verzamelde veel nieuw materiaal met opmerkelijke inzichten waarover hij een boek schreef. Tijdens deze presentatie neemt hij het publiek mee op zijn speurtocht. Het is een avontuur zoals avonturen behoren te zijn. Er verschijnen raadselachtige afbeeldingen. Eeuwenoude kaarten onthullen als een schatkaart met een kruis en in ‘passen vanaf de kerktoren’ waar de Brittenburg in zee verdween.

Dwaalspoor

Oude fouten vormen een dwaalspoor en raadselachtige voorwerpen en onmogelijke plattegronden tarten de onderzoeker. Maar het doorzetten werd beloond. Aan de hand van zijn boek en de beschreven locaties valt het gepresenteerde avontuur nog eens te beleven.

Na afloop is tegen contante betaling het boek te koop (€ 24,95) en kan het desgewenst door de auteur worden gesigneerd. De auteur promoveerde in 2010 op de Romeinse stad Forum Hadriani en schreef publieksboeken over het jaar 117 en Caesar in de Lage Landen.
De lezing is vrij toegankelijk voor leden van de Archeologische Vereniging (AWN) en de Vereniging Historisch Amstelveen. Kosten niet-leden:  € 2  (vrijwillige bijdrage).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.