Met werkgevers in de sierteelt maakten werkzoekenden kennis tijdens de door Werkplein AA in het Amstelveense raadhuis georganiseerde zogenoemde Meet & Greet bij FloraHolland. Er werden vier in Aalsmeer en omgeving gevestigde bedrijven bezocht. Het Werkplein AA probeert zoveel mogelijk uitkeringsgerechtigden in Amstelveen en Aalsmeer aan een baan te helpen.

Wethouder Marijn van Ballegooijen van Welzijn verwelkomde de werkzoekenden bij de veiling, waar zij een rondleiding kregen. Daarna volgde een bezoek aan OZ Planten en aan de groothandel in geurende tuinrozen Parfum Flower Company. Tenslotte werd Van Zaal Transport bezocht.

Contacten

Volgens van Ballegooijen is belangrijk dat inwoners een leuke baan vinden die bij hen past. “Bij deze Meet & Greet kunnen werkzoekenden gelijk in gesprek gaan met een werkgever”, denkt hij. “Ook kunnen ze een kijkje nemen bij de bedrijven en zich oriënteren. Een aantal werkzoekenden heeft al een afspraak om een dag mee te lopen.”

Amstelveen wil dit jaar diverse bijeenkomsten organiseren om werkzoekende inwoners in contact te brengen met werkgevers in onder andere de zogenoemde krapteberoepen, waar op dit moment veel openstaande vacatures zijn. Het doel is meer inwoners te ondersteunen in hun zoektocht naar werk.  Het Werkplein AA bevindt zich in het raadhuis van Amstelveen. Meer informatie op de website van Werkplein AA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.