Van maandag 9 tot en met vrijdag 13 maart wordt de derde editie van de Week van het Verkeer gehouden. De opening ervan wordt onder meer gevierd bij de Roelof Venema School aan de Laan Rozenburg 17. Daar komen dan op 9 maart om 08.20 uur niet alleen leerlingen maar ook ouders/verzorgers, het schoolteam, verkeersambassadeurs, onderwijsprofessionals, belangrijke verkeerspartners en verkeerswethouder Rob Ellermeijer.

Maar ook andere geïnteresseerden zijn welkom. Het programma ziet er als volgt uit. Om 08.30 uur heet adjunct-directeur Martijn de Vries iedereen welkom en daarna vindt de officiële start plaats door wethouder Rob Ellermeijer. Om 09.30 uur starten de verkeersactiviteiten voor de leerlingen. Om 14:45 uur is er een remweg demonstratie (op de Kiss + Ride).

Verkeerseducatie     

De Week van het Verkeer is een activiteitenweek, bedoeld om kinderen, ouders en scholen extra verkeersbewust te maken en verkeerseducatie een positieve impuls te geven. Zelfstandig en veilig door het verkeer bewegen is een vaardigheid die elk kind moet beheersen, vindt de organisatie.

Behalve de Venemaschool doen ook De Schakel in Amsterdam-Zuidoost en De Regenboog in Assendelft mee. De organisatie is in handen van de Vervoerregio.

1 REACTIE

  1. Goed verkeersgedrag leren kinderen op weg Van en naar school, als ze olv een ouder lopend of met de fiets gebracht worden. Ze leren niets als ze met de auto gebracht worden. Op school leren ze enkel wat theorie, die meestal snel weer wordt vergeten. Het gaat om de houding en het gedrag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.